2020-2021 S. M. RUDENS SEMESTRO UŽSIĖMIMŲ ORGANIZAVIMO TVARKA

Informuojame, jog 2020-2021 mokslo metai Lietuvos verslo kolegijoje prasidės, kaip numatyta Lietuvos verslo kolegijos Direktoriaus įsakyme dėl 2020-2021 s. m.m. rudens semestro užsiėmimų organizavimo tvarkos
 
Kiekvieno Lietuvos verslo kolegijos bendruomenės nario sveikata yra svarbiausia, tad akademinis ir neakademinis darbas bei- studijos bus organizuojamos kolegijos erdvėse laikantis visų saugumo rekomendacijų, kol LR Vyriausybės nebus nuspręsta kitaip.
 
Siekiant išlikti sveikais ir sumažinti riziką užsikrėsti koronaviruso infekcija, visus raginame laikytis pagrindinių rekomendacijų:

dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones);
laikytis saugaus fizinio atstumo tiek paskaitų ir seminarų metu, tiek pertraukų metu (ne mažesnio kaip 1 m);
auditorijose sėdėti kas antroje vietoje;
reguliariai plauti rankas;
įėjus į kolegijos pastatus, dezinfekuoti rankas;
jei jaučiate peršalimo ar kitų užkrečiamų ligų simptomus, likti namuose;
kolegijos prieigose yra galimybė matuotis temperatūrą;
pertrauku metu bus vėdinamos auditorijos;
kiekvieną dieną nuo 11.30 iki 11.50 bus vėdinamos ir dezinfekuojamos auditorijos (nuolatinėse studijose).
Savaitgaliais, sesijos metu nuo 12.15 iki 12.45 bus vėdinamos ir dezinfekuojamos auditorijos. (ištęstinės studijos).

 
RENGINIAI
Uždarose erdvėse renginiai bus organizuojami laikantis grupių izoliavimo principo, o atvirose erdvėse tarp dalyvių turi būti išlaikomas ne mažesnis kaip 1 metro atstumas. Tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse būtina dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.
KELIONĖS
Lietuvos verslo  kolegijos bendruomenė raginama vengti arba atidėti vizitus į šalis, kurios yra įtrauktos į COVID-19 ligos paveiktų šalių sąrašą.
Atsižvelgiant į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro bei Sveikatos apsaugos ministerijos teikiamas rekomendacijas, tarptautiniai dėstytojų, mokslininkų, studentų bei kitų darbuotojų vizitai į / iš COVID-19 ligos paveiktų valstybių nevykdomi.
Kilus su komandiruotėmis susijusiems klausimams ar atvykstantiems / išvykstantiems pagal mainų programas asmenims kreiptis į Strateginės plėtros ir komunikacijos skyriaus Tarptautinių ryšių ir projektų vadovę Samantą Štraupaitę, [email protected]
 
Rekomendacijos asmenims, atvykusiems / grįžusiems iš užsienio valstybių

Laikytis bendrųjų COVID-19 ligos prevencijos reikalavimų ir priklausomai nuo to, iš kurios šalies atvykote, likti namuose (izoliuotis) 14 d. nuo atvykimo / grįžimo į Lietuvos Respubliką dienos (privaloma izoliuotis, jeigu atvykote iš šalies, kurioje 14 d. sergamumo rodiklis yra 16 atvejų/ 100 tūkst. gyventojų ir daugiau, ir šalis yra įrašyta į COVID-19 ligos paveiktų šalių sąrašą, patvirtintą Sveikatos apsaugos ministro įsakymu.
Izoliacija taip pat privaloma užsieniečiams, atvykusiems ne iš Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės.
Grįžus / atvykus  iš paveiktų šalių, ne vėliau kaip per 24 val. nuo atvykimo į Lietuvos Respubliką, privaloma užsiregistruoti Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre prie Sveikatos apsaugos ministerijos, užpildant elektroninė anketą NVSC puslapyje: https://keleiviams.nvsc.lt/lt/form.
14 dienų nuo atvykimo / grįžimo į Lietuvos Respubliką, stebėti savo sveikatos būklę. Jeigu sveikatos stebėjimo metu išsivysto ligos simptomai (karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas, staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas), nedelsiant skambinti į Karštąją koronaviruso liniją telefono numeriu 1808, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas.
Jeigu grįžote / atvykote iš šalies, kurioje 14 d. sergamumo rodiklis yra mažesnis nei 16 atvejų/100 tūkst. gyventojų, rekomenduojama laikytis bendrųjų COVID-19 ligos prevencijos priemonių ir stebėti savo sveikatos būklę.

BIBLIOTEKA
Biblioteka skaitytojams teiks visas paslaugas (knygų išdavimas / grąžinimas, spausdinimo ir kopijavimo paslaugos, konsultacijos, prieiga prie duomenų bazių ir kt.), laikantis šių nurodymų:

aptarnaujami tik veido kaukes arba apsaugines veido priemones dėvintys lankytojai. Nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių leidžiama nedėvėti negalią turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės apsaugos priemonių (veido kaukių, respiratorių ar kitų priemonių) dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei.
Įėjus į biblioteką, dezinfekuoti rankas.
Lankytojai turi laikytis saugaus, ne mažesnio kaip 1 metro, atstumo vienas nuo kito.
Grąžintos knygos 24 val. karantinuojamos atskiroje patalpoje. Kadangi skaitytojų grąžintos knygos iškart karantinuojamos, jų grąžinimas į sistemą atliekamas tik po 2 dienų, tad prisijungus elektroniniame kataloge dar keletą dienų rodys, kad skaitytojas turi negrąžintų knygų. Dėl to rūpintis nereikėtų, kadangi iškart po karantinavimo laikotarpio knygos grąžinamos į fondą ir skaitytojai skolininkais netaps.
Lankytojai, kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas), neaptarnaujami.

 
AKTUALIOS NUORODOS:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos
Dažniausiai užduodami klausimai apie koronavirusą COVID-19 – Sveikatos apsaugos ministerija
LR Sveikatos apsaugos ministerija

 
Siekiant užkirsti kelią COVID-19 plitimui Lietuvoje, raginame visą bendruomenę būti sąmoningais, socialiai atsakingais ir elgtis pilietiškai, laikytis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijų bei sekti informaciją apie viruso plitimą.
[, , ][]